0915 / 420 295 0915 / 420 295 | PO - PIĄ 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Tanie spraye - sklep internetowy
0
Koszyk
Košík
0,00 Zł

Menu

Maceracja (maceracja)

Macerovanie ružíJest to tak zwanazimna obróbka podstawowych surowców w celu wydobycia z nich substancji smakowych i aromatycznych lub stłumienia niepożądanych zapachów. Owoce, zioła, suszona kora, liście, korzenie lub twarde owoce mogą być poddawane maceracji. Najpierw są moczone w płynie - miękną, uwalniając substancje czynne, ale w wielu przypadkach nie jest to wystarczające. Następnie są ługowane w alkoholu, który uzyskuje niezbędny smak i aromat.

Czas maceracji w aha się od 1 do 3 dni, a w przypadku ziół nawet do 2 tygodni. Ważne jest, aby zachować higienę i ścisłe środki ostrożności podczas całego procesu. Ekstrakty są odstawiane i filtrowane na ostatnim etapie.

Używamy plików cookie

Nasz sklep internetowy wykorzystuje pliki cookie, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania witryny. Ponadto używamy również plików cookie do anonimowych celów analitycznych, aby pomóc nam lepiej zrozumieć Twoje preferencje i ulepszyć nasze usługi. Jeśli nie wyrażasz zgody na korzystanie z tych plików cookie, możesz je odrzucić. Twoja decyzja nie wpłynie na podstawowe funkcjonowanie sklepu internetowego.

Zobacz szczegóły